fbpx

Video & Animatie

Je kan er niet omheen. We zijn vaker en langer online en bewegende beelden zijn de norm.

Dat maakt het meest krachtige communicatiemiddel van onze tijd.

Bij Bocavista zijn we sinds 2007 intensief bezig met online video.

We houden van video en mogen ons, al zeggen we het zelf specialist in online- en social video noemen

met meer dan 1.500+ geproduceerde video’s

Bij Bocavista zijn we sinds 1997 intensief bezig met communicatie en content creatie

Video’s die inspireren, informeren, helpen of activeren. Altijd marketing gedreven en resultaat gericht.

Bij Bocavista zijn we sinds 2007 intensief bezig met online video.

(Social) video content komt in vele varianten. Video’s die verschijnen in breedbeeld formaat, rechtopstaand, geanimeerd of als interactieve video. En soms als livestream. Een heel arsenaal aan verschillende soorten en technieken om je boodschap over te brengen.

Een goed idee en een helder plan is de basis voor het inzetten van video. We helpen je vanuit het idee. Wat is je doel met de inzet van video? Helpen?, Inspireren? Wie wil je bereiken? Op welk kanaal ga je diegene vinden? Op basis van de uitkomst van deze vragen kiezen we de vorm van de video content. De keuze is reuze…

Welk soort video past bij jou?

Er zijn veel soorten video. Ieder type heeft zo zijn eigen naam.

Social video, how-to video, promotievideo…

Je begrijpt hiermee gelijk het doel van de video en dat niet alleen, ook geeft het min of meer de lengte al aan en ook de eventuele call-to-action.

‘Storytelling’. Vertel je verhaal…

Uberhip woord de laatste tijd: ‘Storytelling’. Kort door de bocht is storytelling het gebruiken van verhalen om iets voor elkaar te krijgen. Met verhalen maak je contact, verhalen raken of verleiden. Verhalen geven duiding of zorgen voor saamhorigheid.

En met welk medium kun je het best je verhaal vertellen? Juist.

Staande video?

Je zal wel moeten ;-)

Social video dus. Online video dat speciaal is gemaakt om het beste uit de verf te komen op verschillende ‘social platforms’. Facebook, Instagram, Insta stories, LinkedIn en uiteraard YouTube. Video domineert onze newsfeeds en tijdlijnen steeds meer.

Per platform bepaal je wat je wilt laten zien, waarbij ‘engagement’ het cruciale woord is. Of, simpeler gezegd, video waarmee je doet waar social media voor zijn bedoeld: een band opbouwen met je doelgroep.

De Bocavista Design Club is een club talentvolle marketeers, designers, copywriters en contentmakers die je design werk uit handen nemen.

How-To video. Meest gevonden.

Dit is een van de meeste gezochte en dus ook gevonden soorten video. Van een kleine tip tot een uren durende cursus. Het maakt niet uit, als het je maar helpt.

How-To video’s zijn perfect om je doelgroep te helpen met vragen over je product of expertise.

Dus of iemand nu graag weet hoe hij de tandpastatube het beste leeg lepelt of serieus werk wil maken van het schilderen van een muurtje, een How-To video is vaak het startpunt.

Bekijk onze How-To videos

gemaakt voor CetaBever

Je eigen commercial. Let’s go viral.

Je eigen commercial. Let’s go viral.

Promotie- of campagne video. Ook wel gewoon commercial genoemd. Zo’n online commercial – pre roll – is ideaal om een product of dienst te promoten, of om een event aan te kondigen.

De video is meestal kort en krachtig, gaat direct naar de kern en zet de kijker aan tot actie via een ‘call to action’.

Bellen, e-mailen, een website bekijken, zich aanmelden, iets kopen of ergens naartoe gaan… Zolang het maar een concrete handeling is.

Deze online commercials worden vaak via social media zoals Facebook, YouTube, Instagram, What’s app of Linkedin verspreid.

Je ziet ze als zogenaamde pre-roll, mid-roll of post-roll voorbij komen in je tijdlijn of voor de YouTube video die je wilt kijken.

Als je vacaturepagina uitpuilt, ben je natuurlijk geholpen met een fatsoenlijke wervingscampagne.

Employer branding, jouw mensen maken het verschil.

Als je vacaturepagina uitpuilt, ben je natuurlijk geholpen met een fatsoenlijke wervingscampagne. Je bedrijfsvideo kan hier onderdeel van zijn, maar er is een betere optie: de wervingsvideo als onderdeel van je employer branding.

Een video waarbij de (misschien wel twijfelende) sollicitant over de streep kan worden getrokken.

Dit doen we door het bedrijf én de specifieke functie te portretteren. Een wervingsvideo schept de juiste verwachtingen én geeft je de kans om een eerste positieve indruk achter te laten door op authentieke wijze het verhaal van jouw bedrijf te vertellen. Het mes snijdt aan twee kanten wat het profileren van je bedrijf door je eigen personeel is de trend van 2020.

Interactieve video; betrokken, persoonlijk en meetbaar.

Interactieve video; betrokken, persoonlijk en meetbaar.

Niet alleen maar kijken, maar ook klikken en dus zelf bepalen wat je wilt zien in zo min mogelijk kliks. Met interactieve video biedt je een keuze aan je doelgroep.

Met interactieve video ben je in staat om meer content aan te bieden en toe te spitsen op meer mensen.

Zo bedien je meer mensen in één video! Een vraag stellen is vaak belangrijker dan zomaar een boodschap zenden.

In een interactieve video kun je connectie maken met je doelgroep met een persoonlijke benadering.

Naast die persoonlijke benadering, verkrijg je ook nog eens het antwoord op jouw vraag! Met een interactieve video kun je meten waar iemands interesse ligt, wat iemands behoefte is of welke voorkeur iemand heeft. Bovendien zie je precies waar en wanneer iemand klikt. Zo ben je in staat om maatwerk te leveren richting je doelgroep.

Extra opvallen met 360º virtual reality?

Naast het inhoudelijke, heb je verschillende technieken die je toe kunt passen. Je kiest voor een van deze vormen als je extra op wilt vallen op bijvoorbeeld social media of tijdens een beurs of congres.

Denk bijvoorbeeld aan 360º video, virtual reality, augmented reality of een livestream.

Je doelgroep help je doeltreffend met een interactieve video, met een animatie kan je een complexe boodschap helder uitleggen.

Meer weten over onze diensten? Maak nu een afspraak!

Dat bureau zie ik wel zitten!

Denk je nu: “Dat bureau zie ik wel zitten”? Neem dan contact met ons op! Dan kijken we hoe ons team jou kan helpen.

Bel mij op 034 82 20 055, 06 50 65 71 71 of mail naar bas@bocavista.nl.