3 redenen om morgen nog te beginnen met video content op jouw social media kanaal

Plaats een video op je website en gebruikers besteden gemiddeld 88% meer tijd op de website dan op eentje zonder.

Video. Overal waar je bent op het internet kom je bewegend beeld tegen. Niet heel gek als je bedenkt dat 54% van social media gebruikers aangeeft meer video content te willen van merken die ze leuk vinden. Plaats een video op je website en gebruikers besteden gemiddeld 88% meer tijd op de website dan op eentje zonder.

Tip 1: trek de aandacht

Mensen vinden bewegend beeld veel interessanter dan tekst of afbeeldingen: we verwerken bewegend beeld 60.000x sneller dan tekst. Handig bij het uitleggen van complexe producten of diensten.

Ons brein verwerkt beeld 60.000x sneller dan tekst. Niet gek dat we om die reden veel eerder stoppen met scrollen voor een video. Vergelijk het met tekst en je ziet dat iedereen al lang verder is gescrold.

De combinatie van bewegend beeld, geluid en eventueel ondertiteling is veel duidelijker dan tekst en komt beter binnen: een video van 1 minuut is 1,8 mln woorden waard! Dit is erg handig wanneer je complexe producten of diensten wilt uitleggen. Werk jij vanuit een interessante ideologie? Video!

Tip 2: interactie

Mensen blijven langer hangen bij een video, Facebook ziet dit als interactie, iets dat misschien wel belangrijker is dan likes in de strijd om gezien te worden. Jij blij, Facebook blij.

Als modern bedrijf meet Facebook alles: ook zij hebben door dat gebruikers langer op Facebook blijven en terugkomen door video content. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor Facebook. Het algoritme van Facebook geeft dan ook de voorkeur aan video’s boven afbeeldingen en tekst (zolang je deze maar direct upload naar Facebook!)

Tip 3: merkvoorkeur

Video is persoonlijk en authentiek: het biedt de mogelijkheid om jezelf te laten zien. Iemand waar je doelgroep een band mee kan opbouwen. Op die manier bouw je vertrouwen en merkvoorkeur op wat uiteindelijk zal leiden tot leads, conversies en sales.

Video kan heel persoonlijk en authentiek zijn. Lees deze blog nog even door als je nog niet overtuigd bent van de kracht van authenticiteit. Beeld een persoon af en de doelgroep bouwt een band op met jou en het bedrijf. 

Zo’n band opbouwen en relevante content bieden moet het voornaamste doel zijn van de content die jij gaat plaatsen. Natuurlijk wil je de doelgroep verwijzen naar acties en aanbiedingen, maar pas op! Zo’n verkoopboodschap zal enkel afstotend werken. 

Wie video goed inzet, zorgt voor merkvoorkeur. Wie merkvoorkeur weet te bewaren wordt beloond met veel bezoekers, volgers en nieuwe klanten.

Lees over onze aanpak, projecten, marketingtips en meer!

Design Club

Vacature Video Editor

Als video-editor! Ben je opzoek naar een stage vanaf februari 2021?
Livestream studio Utrecht

Livestream studio

Een fonkelnieuwe, zelfvoorzienende studio voor televisie-uitzendingen, livestreams, online video’s, virtuele producties en fotoshoots: deze maand ziet Studio Bocavista het levenslicht.

Stagiair gezocht

Meer weten over onze diensten? Maak nu een afspraak!

Dat bureau zie ik wel zitten!

Denk je nu: “Dat bureau zie ik wel zitten”? Neem dan contact met ons op! Dan kijken we hoe ons team jou kan helpen.

Bel mij op 034 82 20 055, 06 50 65 71 71 of mail naar bas@bocavista.nl.