Facebook shops: de ideale oplossing voor kleine winkels en lokale ondernemers

Eind mei kondigde Facebook een nieuwe ontwikkeling aan: Facebook Shops. Zoals de naam al suggereert: Facebook Shops is een volwaardige (gratis) webshop binnen Facebook of Instagram. En dat is GROOTS!

Afgelopen tijd is Facebook al druk bezig met het stimuleren van e-commerce op het platform. Denk aan Marketplace en Product tagging. Met Facebook Shops proberen ze niet alleen e-commerce te stimuleren, maar ook kleine winkels en lokale ondernemingen te steunen tijdens de crisis. 

Een Facebook winkel opzetten

Natuurlijk hadden we Facebook shopping al: producten van webshops op Facebook. Met shopping linkt het product altijd naar een externe pagina van de webshops. Daar kan het product gekocht worden.

Dat is nu verleden tijd. Je kan de Facebook shop volledig personaliseren in de huisstijl van jouw bedrijf door de coverafbeelding en accentkleuren te veranderen.

Direct afrekenen binnen Facebook en Instagram

Het voordeel van een Facebook winkel is dat je als gebruiker niet doorlinkt naar een externe website. Alles gebeurt binnen het platform zelf. Ook het betalen gaat via het platform. Als gebruiker kom je dus niet ineens op een slecht afgewerkte webshop, maar heb je de zekerheid (en veiligheid) van een goed werkend systeem. Dit scheelt jou als ondernemer flink wat moeite en geld. 

Helaas is deze functie alleen nog beschikbaar in de VS, waar alles aan creditcards gekoppeld is. Het is vooralsnog onbekend wanneer de direct betalen functie ook in Nederland volledig beschikbaar is.

Het opzetten van de Facebook winkel is volledig gratis, maar Facebook neemt momenteel 5% commissie voor iedere succesvolle betaling in de Verenigde Staten. Voor Facebook Shops in Nederland is dit nog niet bekend. 

Geïnformeerd worden zodra de functie volledig beschikbaar is in Nederland? Volg ons dan op Instagram, Facebook of Instagram.

Team Bocavista

Lees over onze aanpak, projecten, marketingtips en meer!

Design Club

Vacature Video Editor

Als video-editor! Ben je opzoek naar een stage vanaf februari 2021?
Livestream studio Utrecht

Livestream studio

Een fonkelnieuwe, zelfvoorzienende studio voor televisie-uitzendingen, livestreams, online video’s, virtuele producties en fotoshoots: deze maand ziet Studio Bocavista het levenslicht.

Stagiair gezocht

Neem dan contact met ons op!

Dat bureau zie ik wel zitten!

Denk je nu: “Dat bureau zie ik wel zitten”? Neem dan contact met ons op! Dan kijken we hoe ons team jou kan helpen.

Bel mij op 034 82 20 055, 06 535 52 458 of mail naar nynke@bocavista.nl.